27 Ağustos 2022 tarihinde temeli atılan ve 2023 yılı 3. çeyreğinde açılışı planlanan Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi 23 Kasım Çarşamba günü Cemile Sultan Korusu’nda yapılan toplantıda perakende sektörüne tanıtıldı.
Erzincan’ın Dörtyol Meydan’ında 250 araçlık otopark kapasiteli toplam 19 bin 320 metrekarelik bir alana inşa edilmekte olan Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi 10 bin metrekare kiralanabilir alana sahip. Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi‘nin hemen yanı başında inşa edilen 140 bin metrekare kapalı alanlı, 500 yataklı Devlet Hastanesi de 165’i açık olmak üzere toplam 800 araçlık otopark kapasitesi bulunuyor.
Yaklaşık 7 bin metrekare bir peyzaj alanı ve dinlenme alanları ile hemen yanı başındaki Devlet Hastanesi ile bütün bir yapıda olan Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi, hasta ve hasta yakınlarının rahatça zaman geçirebileceği bir açık rekreasyon alanını da bünyesinde bulunduruyor..

Çevresindeki yapılarla uyumlu ve çevresinin ihtiyacını karşılayabilecek fonksiyonlara sahip bir sosyalleşme merkezi olan Meydan24 Alışveriş ve Yaşam Merkezi, EBYUV (Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Vakfı) ve EKEV (Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı) ortak girişimi ile tüm ticari geliri Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencilerine burs imkânı sağlamak amacı ile yapılan bir yatırım olarak planlandı.
Bununla birlikte Erzincan ili için öncelikle üniversite gençlerine tanıyacağı iş imkânları ve şehir geneli için yaratacağı yaklaşık 750 kişilik kayıtlı istihdam gücü ve yıllık 250 milyon TL’lik ek ticaret hacmi ile şehrin yeni cazibe merkezi olarak yaz ve kış turizmine de katkı sağlaması hedefleniyor.