Yatırımı NovaStroy tarafından, Kiralama ve Yönetimi MallMark tarafından yapılan Navruz Mall, ziyaretçilerine kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Andijan kentinde kurulu Navruz Mall, yaklaşık 30 bin metrekarelik alana sahip. Kiralama ve yönetim çalışmaları MallMark tarafından yürütülen Navruz Mall 15 Mayıs 2020’de Özbekistanlılarla buluşacak.

Özbekistan’ın üçüncü büyük kenti Andijan’da NovaStroy tarafından kurgulanan Navruz Mall, 15 Mayıs 2020’de açılıyor. Kiralama ve yönetim hizmetleri ; 4 ülkede, 9 şehir’de 450.000 m2 kiralanabilir alanda 14 AVM de faaliyet gösteren Türkiye’nin Gayrimenkul geliştirme, kiralama ve yönetim sektörünün öncü firmalarından MallMark tarafından yürütülen Navruz Mall, yaklaşık 30 bin metrekarelik alana sahip. Andijan’ın en büyük alışveriş merkezi olacak proje, modern mimarisi ve lokasyon avantajlarıyla dikkat çekiyor.

Yatırımı, 2015 yılında kurulmuş olup, birkaç yıl içinde inşaat ve gayrimenkul pazarında 10 nokta, 10,65 hektar inşaat alanı ile bölgenin en büyüğü olan Novastroy tarafından yapılmıştır.

Özbekistan’da Andijan’ın Mashrab Meydanı’nda yer alan Navruz Mall, şehir merkezine yürüme mesafesinde. 2 milyona yakın nüfusa hitap edecek proje, yaklaşık 30.000 metrekarelik kiralanabilir alana sahip ve 15.000.000 dolarlık bir yatırım. Kentin tarihi ve kültürel dokusuna uygun bir şekilde tasarlanan mimarisiyle ön plana çıkan Navruz Mall, toplam 3 bloktan oluşuyor. Açık ve kapalı alanlarıyla bölgeye yeni bir soluk getirecek AVM’nin açık meydan bölümlerinde ziyaretçilerin keyifli zaman geçirecekleri, çeşitli etkinliklerin yapılabileceği ferah alanlara yer verildi.

Yeni nesil AVM anlayışı ile ilkleri gerçekleştirmeye hazırlanan Navruz AVM, bölgenin sosyal ve kültürel ihtiyacına cevap verecek. Kentin alışveriş hayatına katkı sağlayacak proje, bölgenin çekim merkezi olacak. Ayrıca bölgede yaklaşık 1.500 kişiye istihdam sağlayacak. Ziyaretçilerinin açık alanda rahat ve keyifli vakit geçirebilecekleri, 3.000 m2 ile bölgenin en büyük kapalı çocuk eğlence merkezi, dış mekan teraslı kafe-restoranlar ve modern alışveriş sokağı ile oluşturulan AVM’de seçkin marka karması, dünya mutfağından lezzetler bir arada olacak.

Aytaç Özçiçek: Navruz Mall bölgeye yeni bir soluk getirecek

MallMark kurucusu Aytaç Özçiçek, kentin en büyük AVM’si olacak Navruz Mall’ün bölgeye çok önemli faydalar sağlayacağını belirtti. AVM sektöründe sadece alışveriş değil, artık yaşam merkezi konseptlerinin öne çıktığını dile getiren Özçiçek, Mallmark olarak Türkiye’nin yanı sıra yurtdışındaki AVM projelerine de deneyimleriyle katkıda bulunduklarını söyledi. Navruz Mall’ün konsept ve mağaza karmasının zamana ve ihtiyaçlara uygun olarak şekillendirildiğini anlatan Özçiçek, “Navruz Mall, bölgenin alışveriş ihtiyacının yanı sıra sosyal hayatına yeni bir soluk getirecek. Biz, bugünün değil geleceğin projelerini yaratma hedefiyle yola çıkıyoruz; başarının sürdürülebilir olmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

Projenin, lokasyon avantajlarıyla bölgenin çekim merkezi olacağına dikkat çeken Aytaç Özçiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özbekistan’ın en önemli üçüncü kenti olan Andijan, sanayi sektöründeki üretim ve katma değer gücü, tarihi eserleri, doğal güzellikleri gibi birçok kültür ve turizm değerleri ile ayrı bir öneme sahip. Tüm bunlara ek olarak ülkenin ortalama satın alma gücü yüksek kenti Andijan, Navruz Mall ile ilk alışveriş merkezine de kavuşmuş olacak. Katma değer yaratacak olan Navruz Mall ile kent, sürdürülebilir kalkınma yatırımları ile geleceğe büyüyerek ilerleyecek. Navruz Mall, aynı zamanda bölgede istihdama da büyük katkı sağlayacak. MallMark olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.”

Navruz Mall, bölgenin dönüşümünü başlatmak için 15 Mayıs 2020’de Özbekistanlılara kapılarını açmaya hazırlanıyor.
Navruz Mall AVM’de yer alacak markalar Le Mirage, Dorixona, Korzinka, LC Waikiki, KFC, Just, Avva, Terra Pro, Selfie, OTG, Anaki, Miniso, Sugar Plum, NCS, Huma Sultan, ATI-BATI, Jamila, X-Sport, Mondo Italia, Evos, Bellissimo Ice Cream, Gumbaz, Musaffo, Street 77, Bellissimo, BBQ, IRIS, Feed Up.